Over acupunctuur door vrouwen

Ineke van der Ham & Diana Schadek
Afspraak maken
Acupuncturist in den haag

Ineke van der Ham – Acupuncturist en herbalist

De achtergestelde positie van de vrouw in de hedendaagse gezondheidszorg maakte dat ik mij nog meer om het welzijn van vrouwen ben gaan bekommeren. Fertiliteit, menstruatieklachten, het voorkomen van miskraam of vroeggeboorte hebben sinds lang mijn speciale aandacht.
De gezondheidszorg is al heel wat jaren mijn werk- en onderzoeksveld. Oorspronkelijk als manueel therapeut en als fysiotherapeut op topsportniveau. Al snel merkte ik bij topsporters de relatie tussen een gezonde geest en een gezond lijf. Toen ik een boek over acupunctuur las, vielen de kwartjes op zijn plaats. Volgens de Oosterse visie zijn lichaam en geest één en dient het lichaam als geheel te worden behandeld. Daarom koos ik voor dit pad.

Ik raak nooit uitgeleerd, dus ik blijf mijn kennis op verschillende gebieden ontwikkelen. En als docent aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai deel ik mijn kennis met een volgende generatie acupuncturisten.
Daarnaast zet ik mij in voor werkende vrouwen in de overgang bij de werkgroep Pro-Homeostase en ben ik lid van de Commissie Onderwijs & Wetenschap van mijn beroepsvereniging.

 

Diana Schadek- Acupuncturist

Van mijn Qi Gong leraar kreeg ik ooit behalve oefeningen ook recepten voor soepen. Dit had een grote invloed op mijn gezondheid. En tijdens een open dag van de acupunctuur opleiding werd ik direct gegrepen door de studie.

Ik werk nu 7 jaar als acupuncturist. Vrouwengezondheid en pijn zijn mijn specialisaties, maar ik puzzel ook graag op andere klachten. Zoals emotionele gesteldheid, neuropathische klachten of spijsverteringsproblemen en volg steeds aanvullende opleidingen. De Chinese geneeskunde is zo alomvattend, omdat het ook naar de omgeving van een mens kijkt. Zo binnen zo buiten. Een geneeswijze waarmee veel klachten goed kunnen worden behandeld, juist vanwege die alomvattende visie.

Samen met Ineke bieden wij acupunctuur, voedingsadvies en kruidentherapie. Wij vormen een eenheid die onderling intensief samenwerkt en elkaar aanvult in diverse specialisaties om zoveel mogelijk mensen te mogen helpen aan een goede gezondheid.

Acupuncturist en herbalist

Membership of
Professional associations and complaints committees

SCAG-logo
Logo LVNT
NVA_Logo
KAB logo
KAB logo
Zorggeschil-Logo

Women in Acupucture

Acupunctuur voor vrouwen
Afspraak maken

Locatie

TAURO
President Kennedylaan 19, Unit 3.11
2517 JK s’Gravenhage

p

Ineke van der Ham

T: 0624529480
Lid NVA D1762
AGB code 90043601

p

Diana Schadek

T: 0652317499
Lid LVNT 17.034
AGB code 90103758

AGB code praktijk 90071095