Overige specialisaties

Specialisaties: pijn, stress, burn-out en huidziekten
Afspraak maken
pijnklachten

Pijnklachten

Pijnklachten kunnen een flinke negatieve impact hebben op jouw dagelijks leven. Misschien kun je jouw werk niet meer goed uitvoeren door pijn. Het woord “pijn” stamt van het woord “poena” af, wat in het Latijns “straf” betekent. Vandaar dat in de Chinese geneeskunde pijn behandelen altijd de hoogste prioriteit heeft.

Pijnklachten zijn een teken dat ergens in het lichaam een blokkade is ontstaan in de meridianen. Met acupunctuur kunnen wij veel verschillende vormen van pijn behandelen. Met als resultaat dat je met minder pijn of pijnloos jouw werk weer gewoon kunt uitvoeren.

Naast acupunctuur zijn methoden als cupping en moxa (warmte) heel geschikt om weer beweging te brengen in de meridianen waardoor de pijn kan verminderen of verdwijnen. Heb jij last van pijn en lijkt het onmogelijk ervan af te komen? Neem contact op met onze praktijk voor een afspraak.

Wij hebben ruime ervaring in de behandeling van uiteenlopende pijnklachten als:

 • Frozen shoulder
 • Schouderklachten
 • Hernia
 • Rugpijn
 • Knieklachten
 • Hoofdpijn
 • Migraine
 • Aangezichtspijn
 • Chronische pijn

Acupunctuur bij stress & burn-out

De cijfers laten zien dat vrouwen vaker een burn-out krijgen dan mannen. Een drukke baan, de zorg voor kinderen en soms ouders, plus het onderhouden van sociale contacten kan voor langdurige overbelasting zorgen. Je voelt je constant gestresst of misschien pik je de signalen niet eens meer op. Door overbelasting en bijkomende stress raakt het lichaam uitgeput, wat grote gevolgen heeft voor de gezondheid.

Het lichaam maakt in deze staat constant stresshormonen zoals cortisol aan. Verhoogd cortisol en emotionele spanningen zien we vaak vertalen in fysieke klachten zoals slapeloosheid, pijn in het lichaam en darmklachten.

Deze klachten zijn het meest voorkomend bij een burn-out en te veel stress:

 • Depressie
 • Slapeloosheid
 • Extreme vermoeidheid
 • Angsten
 • Spanningen
 • Darmklachten
 • Hoofdpijn
 • Buikpijn

Effect van acupunctuur bij stress & burn-out

Met acupunctuur, voeding en kruiden behandelen we in het geval van een burn-out als eerste het chronisch tekort aan energie in je lichaam. Daarnaast helpt het jouw lichaam en geest te ontspannen, dit kun je soms al na de eerste behandeling ervaren. Ook helpt acupunctuur de stressgerelateerde fysieke klachten weer af te laten nemen.

Je zult in het algemeen meer draagkracht ervaren en je versterkt voelen in het aangeven van je grenzen. Zo verval je niet snel weer in eenzelfde situatie.

Dermatologie en acupunctuur

Huidproblemen

In de huidige maatschappij wordt er veel waarde gehecht aan het uiterlijk van een persoon. Een chronische huidaandoening heeft dan ook grote invloed op de kwaliteit van leven. Naast klachten zoals jeuk, schilfers en pijn zijn de emotionele en sociale gevolgen vaak behoorlijk ingrijpend.

Bij huidziektes is er sprake van een onderliggend intern probleem wat zich manifesteert via de huid. Dit interne probleem kan zijn een niet goed werkend inwendig orgaan, het vasthouden van afvalstoffen of een verzwakt immuunsysteem. Daarnaast zijn er ook externe factoren die huidproblemen verergeren zoals bepaalde cosmetica, verkeerde eetgewoonten, en te weinig hydratatie.

Veel voorkomende huidaandoeningen zijn eczeem, acné, psoriasis en chronische jeuk. Huidproblemen zijn goed te behandelen met acupunctuur. Bij de behandeling krijg je naast acupunctuur ook vaak voedingsadviezen en schrijven we kruiden voor.

Cosmetische acupunctuur

Het uiterlijk, je gezicht, is letterlijk de uiting van het lichaam. Het werk van de aangezichtsspieren is om jouw emotie uit te drukken op je gezicht, dat dus praktisch als een beeldscherm fungeert. Een langdurig aanwezige emotie zal lokaal eerder rimpelvorming geven.

Cosmetische acupunctuur zorgt voor een betere doorbloeding en collageen-aanmaak met als resultaat afname van de rimpel: lichte rimpeltjes verdwijnen en diepe rimpels worden minder diep.

Aangezien de rimpels dus niet in het gezicht ontstaan maar uit het lichaam voortkomen, wordt ook het lichaam mee behandeld. Naast een verjonging in het uiterlijk zal de algehele vitaliteit na de behandelingen beter zijn.

Aantal behandelingen cosmetisch acupuctuur

De eerste maand twee keer per week, daarna één keer per week. Vaak zijn er minimaal twaalf behandelingen nodig. Om het effect te onderhouden kun desgewenst je een keer in de maand bij ons terugkomen.

Acupunctuur bij aangezichtsverlamming

Aangezichtsverlamming kan plotseling ontstaan en de oorzaak is vaak lastig te achterhalen. In het geval van een aangezichtsverlamming ontstaat er een asymmetrie in het gezicht met een hangende mondhoek en een openstaand oog. Het is erg schrikken als dit plotseling gebeurt. 

Een aangezichtsverlamming wordt ook wel Bellse Parese of Facialis Parese genoemd…..


Een aangezichtsverlamming is met acupunctuur goed te behandelen waardoor de klachten vaak een stuk verminderen. Met behulp van acupunctuur zorgen we ervoor dat de doorstroming van bloed en energie verbetert en de aangezichtsspieren geactiveerd worden. Direct na een behandeling kan er al verbetering zichtbaar zijn, zoals het beter sluiten van het oog en minder spanning in het gezicht.

Women in Acupucture

Acupunctuur voor vrouwen
Afspraak maken

Locatie

TAURO
President Kennedylaan 19, Unit 3.11
2517 JK s’Gravenhage

p

Ineke van der Ham

T: 0624529480
Lid NVA D1762
AGB code 90043601

p

Diana Schadek

T: 0652317499
Lid LVNT 17.034
AGB code 90103758

AGB code praktijk 90071095